הרצון לעשות סרטון פשוט, באפס הוצאות, שיפיץ את עצמו כגלים על פני הים ברחבי הרשת ועימו את המסר הפרסומי שלנו או העסק שלנו הוא רעיון אוטופי.
כולנו נפעמים מסרטונים קטנים שנהפכים לפופולריים במיוחד ברחבי הרשת ונצפים עשרות ומאות אלפי פעמים, ומזכים את גיבורי הסרטים לתהילת עולם. כולנו משתאים מהיכולת, מהעוצמה, מהאפקט של הויראליות. אך כדאי לדעת, כי מלבד סרטונים מקריים של קשתות בענן או חתולים או נפילות, או יציאות חד פעמיות כמו ג’סטין ביבר או רבקה בלאק, על מנת להפיק סרטון ויראלי שיעשה את העבודה מבלי לסמוך על המזל יש לתכנן מראש ולהכין את הקרקע הרבה זמן מראש.
הברירה בין לצלם סרטון מצחיק/מקורי/משעשע, להעלות אותו לרשת ולקוות לטוב ובין להתייחס לעניין כאל רציני ומקצועי, הכולל השקעה מתאימה, היא כבר לא רלבנטית.
כיום, על מנת להשתמש בויראליות של הרשת באופן האופטימלי והאפקטיבי ביותר יש להגיע לפרויקט מוכנים, עם תסריט מהודק, תכנון מקדים, כיוון ברור שאליו הולכים, יעדים, טיימינג מתאים, והרבה עזרה ותמיכה של “שגרירים” ברשת. אחרת נמצא את עצמנו מאוד מהר טובעים בין מיליוני השעות המועלות מדי חודש לערוצי הווידיאו השונים בעולם. ואז באמת חבל על הכסף.
עוד על הנושא תוכלו לצפות בסרטון הבא, מתוך הרצאה מאלפת שנינתה בכנס הרעיונות הבינלאומי TED.