לפטר את המתכנת?
אז קודם כל נקדים ונגיד שנכון לעכשיו (31.3.2013), מדגיש הנתונים של גוגל מתייג רק מידע מובנה של אירועים, אך בכל זאת מאוד כדאי ללמוד לעבוד עם הכלי הזה, משום שבעתיד הוא יאפשר לנו לתייג את המידע באתר שלנו בסוגים נוספים של מידע מובנה.
תיוג קוד האתר ב”נתונים מובנים”, ישפר את נראות האתר שלכם במנועי החיפוש, ובכך יגדיל את ה-CTR (מה שבעקיפין גם ישפיע על הדירוג שלכם, ובאופן ישיר יעלה את התנועה לאתר). כפי שציינתי בפתיח, היתרון הברור של מדגיש המידע, הוא שהוא מאפשר לכם לתייג את המידע, ללא הגורם שבדרך כלל מגביל את החלומות של איש ה-SEO הממוצע, המתכנת.
חשוב לציין שהכלי לא מציע את כל הגמישות והמורכבות שמאפשר תיוג ה-html עצמו ובמקרים רבים עדיין נעדיף לתייג את הקוד בצורה סטנדרטית (גם במקרים בהם מעניינים אותנו הקידום במנועי חיפוש נוספים מעבר לקידום בגוגל).
הכלי יעבוד רק עבור עמודים אשר מאונדקסים בגוגל, ולאחר התיוג תצטרכו לחכות שגוגל יסרוק מחדש את העמוד כדי להינות מהתוצאות העשירות.
קדימה לעבודה – איך משתמשים בכלי?
בגדול הכלי הוא מאוד אינטואיטיבי, אבל ניתן סקירה קצרה ודוגמא. מתחברים לחשבון כלי מנהל האתרים, ומנווטים בתוך חשבון האתר ל-אופטימיזציה->מדגיש נתונים. בוחרים ב”התחל להדגיש”, ופה נידרש לבחור בין “תייג דף זה ודפים דומים” – תיוג של דפים שהדפוס של הנתונים שבהם חוזר על עצמו, לבין “תייג דף זה בלבד” – תיוג דף ספציפי.
לצורך המחשה, נשתמש באפשרות השנייה – תיוג עמוד ספציפי, ובסוג הקוד היחיד שניתן לתייג כרגע, אירוע (האירוע מפוברק ומומלץ בחום שלא להגיע אליו 🙂 )
|
כנס מפוברק לקידום אתרים10.6.2014 |
* שדות החובה לקוד המובנה של אירוע הם שם, תאריך וכתובת, היתר – אופציונלים
בתוך מדגיש הנתונים של גוגל, בחרתי בכתובת של העמוד הזה, ותייגתי את כל פרטי האירוע של הכנס:
דוגמא לתיוג של העמוד הזה
בסוף לחצתי על “פרסם”, וביקשתי מגוגל לסרוק מחדש את העמוד (בריאות->אחזר כמו גוגל->) כדי לזרז את העניינים.
התוצאה
והנה התוצאה שלה ייחלנו – תוצאה עשירה של Event:

מידע נוסף
סרטון של גוגל למידע נוסף על מדגיש הנתונים ופירוט על השימוש באבחון הדפוסים (נתונים שמופיעים בעמודים שונים באתר, בדפוס שחוזר על עצמו):מידע נוסף כל הכלי בתמיכה של גוגל:
https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=iw&answer=2692911