קידום אתר וורדפרס מול לקדם אתר וויקס Wix Vs WordPress

הקדמה על חברת Wix  Wordpress-vs-wix

לפני שנתחיל לעשות את ההשוואה (הלא הכי הוגנת) בין מערכת ניהול התוכן WIX לבין מערכת ניהול התוכן (CMS) של WORDPRESS, אני רוצה לציין שאני מכיר את החבר’ה בWIX והם עושים אחלה עבודה כמה שנים רצופות, לא פעם יצא לי לשמוע שאלות כמו “האם ניתן לקדם אתרי וויקס?” או “מה עדיף לקדם אתר וורדפרס או אתר וויקס?” אז רציתי לעשות קצת סדר ולהבחין בין ההבדלים שיש בין הפלטפורמות והיתרונות והחסרונות שיש לכל אחת מהן. את ההשוואה נעשה בין אתר על דומיין פרטי ולא לאתר חינם שניתן לקבל תחת הדומיין של wix.com  או wordpress.com.

האם אפשר לקדם אתר  WIX?

למי שלא מעודכן אז בוויקס כבר מזמן זנחו את אתרי הפלאש שהיו יפים ומעוצבים אבל לא ניתנים לקידום במנועי החיפוש באופן קשה, כיום המערכת שלהם מאפשרת בניית אתר HTML5 בעזרת טמפלייטים מובנים בחינם או בתשלום. את הדרישות הבסיסיות מהמערכת ניהול עבור קידום אתרים המערכת של וויקס עוברת בצורה חלקית פלוס, ובכל זאת בהחלט ניתן להגיע למיקומים רלבנטיים בתוצאות החיפוש עם אתרים המבוססים על מערכות ניהול התוכן של וויקס, אז תשובה קצרה לשאלה היא כן, בהחלט ניתן לקדם אתרים המבוססים על המערכת ניהול של וויקס, אבל עד כמה ניתן ואיפה נתקעים זה כבר שאלה אחרת. אתרי WIX מכוונים להציע פתרון לאנשים פרטיים או עסקים קטנים שהצורך שלהם הוא אתר תדמיתי פשוט ויפה עם מינימום הוצאות ומינימום זמן עבודה מצידם. כאשר מגיעים לנושא קידום האתר כן קיימות מגבלות ופה היתרון של הגמישות בוורדפרס באה לידי ביטוי באופן משמעותי.

היתרונות והיכולות של מערכת ניהול התוכן של WIX עבור אופטימציזה בסיסית למנועי חיפוש וגוגל:

wix-meta

  • עם WIX לא צריך להיות מומחים בעיצוב או בבניית אתרים, היתרון העיקרי בבניית אתר במערכת של WIX היא הפשטות + התוצאות הויזואלוית המרשימות שאליהן מגיעים בזמן קצר.
  • אפשרות לעדכן  תגיות META TITLE ו DESCRIPTION בכל עמוד.
  • אפשרות לערוך אזורים באתר כמו header , footer , sidebar, נשמע כמו דרישה בסיסית, אבל לא כל מערכות הניהול מאפשרות זאת.
  • יכולת עדכון תכנים באתר, כולל כותרות H1-H4, הוספת תמונות ומדיה עשירה ושימוש בתמונות ממאגר תמונות מובנה חינמי.

    עריכת תוכן בוויקס

  • אתר המבוסס HTML/xhtml  ולא אתר המבוסס טכנולוגיית פלאש (שימו לב שאין סתירה בין העבודה שאתר בנוי בטכנולוגיות של מיקרוסופט כמו Net/aspx , JAVA/JSP. או PHP לכך שהוא יהיה אתר HTML  ולא אתר FLASH).
  • אפשרות ניהול ועריכת תפריטים ותת תפריטים.
  • חיבור כלי בקרה כמו גוגל אנליטיקס וכלי מנהל האתרים (Web Master Tools).
  • גרסה מותאמת לסלולר בלי עבודת פיתוח נוספת ( בעצם בלי עבודת פיתוח בכלל).
גרסת אתר מובייל של וויקס
גרסת אתר מובייל של וויקס

כמה עולה?

בגלל שהעלויות יכולות להשנות עם הזמן וגם תלויות מאוד אם משווים לבניית אתר לבד או מול מפתח, לכן אני פחות מתייחס לעלויות כיתרון או חסרון, העלויות  הן 16$ עבור אחסון לחודש  לאתר בלי פרסומות (לא כולל עלות עבור קניית דומיין) בהחלט ניתן לומר שהמחירים עבור אתר וויקס הם תחרותיים ביחס לבניית אתר אצל בונה אתרים מקצועי שידרוש כמה אלפי שקלים עבור הבנייה. אם משווים את העלות של אתר וויקס לקנייה של טמפלייט לאתר וורדפרס בעלות של כ60$ חד פעמי אז ייתכן שכבר האפשרות של וויקס נראה פחות אטרקטיבי, אבל אז זה אומר שאתה צריך להקים אתר וורדפרס בעצמך שזה לא מטלה טריוויאלית לכל אחד.

 

החסרונות בקידום אתר הבנוי במערכת של וויקס

יחד עם היתרונות והפשטות של המערכת יש גם חסרונות לא קטנים למערכת של WIX כמו למשל:

פתרון עבור הפניות 301: הפניות 301 נעשות על מנת להפנות עמודים שבורים או עמודים שנמחקו לכתובת חדשה ורלבנטית וזאת בכדי לא להפסיד תנועה ממנועי חיפוש או מקורות אחרים המקשרים לעמודים שכבר לא קיימים. המערכת של וויקס לא מאפשרת לבצע הפניות כאלו ומבחינת מקדמים רבים  זהו תנאי חובה בשביל לקדם אתר.

יצירת תבנית לתגיות META: באתרים עם כמות עמודים גדולה נרצה את האפשרות לערוך את מבנה הכותרות באופן גורף לכל או חלק מהאתר, אופציה זו לא מתאפשרת בוויקס.

לא ניתן לעשות חסימה חלקית בעזרת robots.txt או meta robots=noindex: בגלל שכן ניתנת גישה לHEAD, אפשר להוסיף באופן גורף על כל האתר תגית noindex , אבל לא יהיה ניתן לעשות זאת רק לעמודים מסויימים, כמו למשל לחסום עמוד ספציפי עם תוכן כפול או עמוד דל בתוכן או כל עמוד אחר שלא נרצה שיופיע במנועי החיפוש מסיבה כלשהי.

כתובות ידידותיות או שליטה כלשהי במבנה הכתובות לWIX יש מערכת כתובות מסויימת שלא ניתנת לשינוי, הפרמטר של הוספת מילת מפתח בכתובת הURL אינה גדולה במיוחד וכמו שאתם רואים גם לנו בבלוג של אופטיויוז החלטנו שלא להשתמש בכתובות ידידותיות, אבל עדיין נרצה שתהיה לנו האופציה לשנות את מסנה הכתובות במידת הצורך.

שליטה באחסון ובקונפיגורציית השרתים כאשר מאחסנים אתר דרך VPS או שירות של שרת ייעודי (בעלויות גבוהות יותר משמעותית מאתר בויקס), יש אפשרות לשלוט בהרבה פרמטרים ב caching, שימוש בGZIP  , שימוש בשירותי CDN , בחירת מיקום פיזי של השרתים וכו’.

כתובות URL מבוססות AJAX לא זחילות על ידי כלים חיצוניים מבנה הכתובות של WIX מבוסס AJAX, לפי הנחיות גוגל לגבי מבנה כתובות מבוסס AJAX ואכן אנחנו רואים שהעמודים באתרי WIX נסרקים ומוצגים באופן תקין על ידי מנוע החיפוש של גוגל, אבל אם נרצה להשתמש בכלים חיצוניים בכדי לסרו את האתר כמו למשל A1  או Screaming frog נראה שהכלים האלה לא מצליחים לסרוק את עמודי האתר.

היתרון של וורדפרס במשפט:
כל מה שאתה רוצה לעשות וגם מה שאתה לא יודע שאתה רוצה לעשות

וורדפרס מתוחזק על ידי קהילה של עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) מפתחים שתורמים כל אחד מעט וביחד יוצרים מוצר מדהים אם אין סוף אופציות להתאמה ועיצוב ייחודים, אם זה בעזרת תבניות עיצוב (Themes) או כמעט 30,000 תוספים (WordPress plugins)  בחינם או בתשלום המאפשרים להוסיף, לשנות, למחוק, להתממשק וליצור כמעט כל מה שאנחנו רוצים, וגם מעניקה לנו רעיונות חדשים על שינויים שאפילו לא חשבנו עליהם, כל זה משפיע מאוד לביצוע אופטימזציה ושיפור חווית המשתמש באתרים.

רוצים לחזור לקטע מיוחד במאמר?

שיתוף המאמר:

אולי יעניין אתכם גם:

כותבי המאמר: צוות אופטיוויז

Optiwise היא זרוע שירותי השיווק הדיגיטלי של חברת NGSoft ומתמחה במתן פתרון מקיף וכולל לשיווק מתקדם באינטרנט, באמצעות שורה של כלים מקצועיים מוכווני תוצאות. האפשרויות שמעניקה Optiwise מתאימות למגוון רחב של חברות ועסקים בתחומים שונים.

שירותיה של Optiwise מעניקים פתרון שיווקי כולל לעסקים בינוניים וגדולים המעוניינים להגדיל בצורה אפקטיבית את הנוכחות ברשת האינטרנט ולהביא יותר הזדמנויות עסקיות.

 

 
נגישות